İsrail polisi, masum Filistinlilere karşı sert müdahalesini sürdürüyor 

Yahudilerin baskınına karşı Mescid-i Aksa’da nöbette olan Filistinliler, İsrail polisinin saldırısına maruz kaldı. Yüzlerce Filistinli yaralandı. 

DÜNYA 10.05.2021, 12:27 11.05.2021, 07:55
İsrail polisi, masum Filistinlilere karşı sert müdahalesini sürdürüyor 

İsrail polisi, Filistinlilere karşı şiddetin dozunu artırmaya devam ediyor. Henüz birkaç saat önce yaşanan olaylara göre Yahudi baskınına karşı Mescid-i Aksa’dan nöbet tutan Filistinli Müslümanlar, saldırıya uğradı.

Doğu Kudüs’teki Eski Şehir’de yer alan Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara saldırı düzenleyen İsrail polisi, cemaati korumak amacıyla cami çevresinde bulunan kalabalığa da saldırdı. Plastik mermi ve ses bombasıyla yapılan saldırılarda yüzlerce sivil yaralandı.



İsrail polisi, sesli uyarı yaptı ardından saldırıya geçti

Harem-i Şerif’te sabah namazını eda eden Filistinlilerin çevresinde barikat kuran sivil Filistinliler, İsrail polisinin sözlü ikazlarına karşı bölgeden ayrılmadı. “Canımız kanımız sana feda Aksa” şeklinde sloganlar atan Filistinliler için İsrail polisi bu deva plastik mermi ve ses bombasının yanında göz yaşartıcı gazlar da kullandı.

Yaklaşık 200 kişi yaralandı

Ellerinde silah bulunmayan Filistinliler, İsrail polisinin sert müdahalesine karşı “taş” iler karşılık verdi. Filistin Kızılayı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre saldırı sırasında Mescid-i Aksa yakınlarında olan yaklaşık 200 kişi yaralandı. Bu kişilerde yaklaşık yarısının durumunun ağır olduğu ve acil olarak hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. Yaralananlar arasında Kızılay çalışanları da bulunuyor.



İslam dünyasına yardım çağrısı yapıldı

Bölgeden gelen haberlere göre Mescid-i Aksa Vakfı müdürü Şeyh el-Kısvani, Harem-i Şerif hoparlöründen çağrıda bulundu. El-Kısvani, İslam ülkelerinden yardım istedi. 

9-10 Mayıs 2021 Kudüs Günü

Fanatik Yahudiler, 9-10 Mayıs Kudüs Günü’nü kutlamak amacıyla Mescid-i Aksa’ya saldırı düzenlenmesi konusunda hem polisi hem de halkı örgütlemişti. 

Mescid-i Aksa semalarında İsrail İHA’sı uçtu

İsrail İHA’sı, Mescid-i Aksa, Kubbetu-s-Sahre ve Kıble Mescidi üzerinde uçtu. Harem-i Şerif içerisinde bulunan Filistinlilere taciz ateşinde bulundu. 



Netanyahu, saldırıların sürmesi konusunda kararlı

Kudüs Günü kutlamalarının başlaması öncesinde İsrailli bakanlarla toplantı yapan Başbakan Netanyahu, bölgede sükuneti bozan taraf olarak Filistinlileri gösterdi.

Filistinli Müslümanların ibadet etmesini ve kendilerini korumalarını “aşırılık” olarak tanımlayan İsrail Başbakanı, hiçbir aşırılığın Kudüs’teki huzurlu ortamı bozamayacağını ve kanunların uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Tüm inançtan insanların ibadet etmede özgür olduklarını ve İsrail polisinin de bu özgürlüğü korumaya devam edeceğini aktaran Netanyahu, İsraillilerin konaklaması için bölgede başlatılacak olan inşaatlara karşı çıkanlar için de “İnşaat başlamaması yönündeki baskıları reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)