İsrail polisi Filistinli bir kadını vurdu

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir kadını vurarak ağır yaraladı. İsrail güçleri, vurduğu her Filistinli için sıkça "bıçaklı saldırı" iftirası atarak kendine dayanak oluşturuyor.

DÜNYA 30.10.2019, 10:54
İsrail polisi Filistinli bir kadını vurdu

Görgü şahitleri, El Halil kentinde Filistinli bir kadının İsrail güçleri tarafından vurularak yaralandığını ifade etti.

İsrail güçlerinin olayın ardından bölgeye gelen Filistinli sağlık ekiplerinin yaralı kadına müdahale etmesine de izin vermediği ve kadının ölümünün gerçekleşmesi için sağlık ekiplerinin engellediği belirtildi.

Ağır yaralı durumdaki kadının daha sonra İsrail'e ait bir ambulansla hastaneye kaldırıldığı ancak kadının akıbetinin belli olmadığı aktarıldı. Görgü tanıkları, İsrail ambulansının hayat vermek için gelmediğini dile getirdiler.

Sıkça "bıçaklı saldırı" iftirası ile dayanak oluşturuluyor

Diğer taraftan İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada ise, "El Halil kentinde bıçaklı saldırı girişiminde bulunan Filistinli bir kadın sınır polisi tarafından vuruldu." ifadesine yer verildi.

"Bıçaklı saldırı girişimde bulunduğu gerekçesiyle" ibaresini her vurduğu Filistin'den sonra kullanan İsrail makamları, suçsuz sivillerin katledilmesine bu şekilde yasal dayanak oluşturmak istiyor.

Filistinli kadının durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, İsrail güçlerinden yaralanan olmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)