İsrail polisi, Doğu Kudüs’ü kana buladı 

İsrail polisi, Doğu Kudüs’te Filistinli birini öldürdü ve gerekçe olarak da şahsın bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti. 

DÜNYA 18.11.2021, 16:33 19.11.2021, 15:22
İsrail polisi, Doğu Kudüs’ü kana buladı 

İsrail polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Filistinli bir kişinin polise bıçaklı saldırıda bulunduğu ve bu sebeple öldürüldüğü belirtildi. 

Mescid-i Aksa içerisinde bulunan Eski Şehir bölgesinin Avusturya Misafirhanesi yakınında meydana gelen olayda 2 İsrail polisinin yaralandığı ve polislerin tabancalarından çıkan kurşunla da Filistinli saldırganın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 



Eski Şehir’in kapıları kapatıldı 

Saldırıda yaralandığı belirtilen İsrailli polisler hakkında herhangi bir bilgi verilmezken Filistinli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi. Olayın ardından İsrail polisi, Eski Şehir’in bazı bölgelerinin kapılarını kapattı.  

İsrail polisi, “araçla ezmeye çalışma”, “bıçakla saldırı” gibi sebepler üreterek Filistinli sivilleri öldürmeye devam ederken insan hakları örgütleri, İsrail’in Filistinlilere karşı yargısız infaz gerçekleştirdiğini dile getiriyor. 

Yorumlar (0)