İsrail, Pfizer ile anlaşma imzaladı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pfizer ile anlaşma imzaladıklarını ve 8 milyon doz aşı alacaklarını açıkladı.

DÜNYA 13.11.2020, 16:05 15.11.2020, 12:35
İsrail, Pfizer ile anlaşma imzaladı!

Tel Aviv yönetimi, Amerikan ilaç firması Pfizer'in Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirdiği ve üzerinde çalışmalarını hâlen sürdürdüğü potansiyel aşıyı edinmek için anlaşma imzaladı.

Amerikan ilaç firması Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirmeyi sürdürdüğü potansiyel aşıyı satın almak isteyen İsrail, Pfizer ile anlaşma yaptı.

Basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binyamin Netanyahu, Pfizer'den 8 milyon dozluk aşı satın alacaklarını ve 4 milyon İsrailliyi Covid-19'a karşı aşılayacaklarını bildirdi.

Potansiyel Covid-19 aşısının 2021 yılı Ocak ayından itibaren ülkelerine gelmeye başlayacağını açıklayan Binyamin Netanyahu, ilerleyen aylarda ise ülkeye girecek aşı miktarının daha da artacağını ifade etti.

Netanyahu, "Tünelin sonunda ışık göründü" diyerek, diğer kaynaklardan da aşı satın almak için çalışmalarını sürdürdüklerini açıklamalarına ekledi.

Firmalar hakkında

ABD merkezli çokuluslu ilaç şirketi Pfizer'in Belçika'nın Puurs kentinde fabrikaları bulunuyor. Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı, eşi Özlem Türeci'nin ise Yönetim Kurulu Üyesi olduğu BioNTech'in fabrikaları ise Almanya'da faaliyet gösteriyor.

Pfizer ile BioNTech'in Covid-19'a karşı geliştirdiği potansiyel aşının koronavirüse karşı yüzde 90'ın üzerinde etkisinin olduğu, önemsenecek güvenlik endişesi yaşanmadığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)