İsrail ordusu Gazze'ye girdi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni hedef alan bir kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini açıkladı.

DÜNYA 14.05.2021, 00:35 15.05.2021, 18:25
İsrail ordusu Gazze'ye girdi

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını dile getirdi.

Conricust, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmeye başladığının altını çizerek, operasyon ile ilgili şu aşamada daha fazla detay açıklayamayacağını kaydetti.

Gazze ve Kudüs'teki olaylar

Gazze Şeridi'nde konuşlanan Filistinli direniş grupları, İsrail güvenlik güçlerinin işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa'dan çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saat ile 18.00'e kadar müddet tanımıştı.

İsrail güvenlik güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa'dan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları tarafından İsrail'e çok sayıda roket atılmıştı.

Bu durum üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni hedef alan 'Surların Muhafızı' ismiyle askeri bir operasyon başlatıldığını açıklamıştı.

Bayramda dahi durmayan İsrail saldırılarında 10 Mayıs tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e, yaralı sayısı ise 580'e yükseldi.

Yorumlar (0)