İsrail ordusu bombalamaya devam ediyor

İsrail ordusu işgali ve ablukası altında tuttuğu Gazze'de İslami Cihad mevkilerini bombalıyor.

DÜNYA 15.11.2019, 07:21
İsrail ordusu bombalamaya devam ediyor

İsrail savaş uçakları işgali altında bulunan ve abluka altında tuttuğu Gazze'deki İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'ne ait bölgeleri havadan bombalıyor.

Gazze'deki kaynaklara göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki Hanyunus ve güneydeki Rafah şehirlerindeki Kudüs Seriyyeleri'ne ait hedefleri bombaladı.

Saldırılarda can kaybı ya da yaralanmalara dair henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu ise hava saldırısını Twitter hesabından açıklayarak, birkaç saat öncesinde Gazze'den iki roket fırlatıldığını iddia etti.

34 Filistinli yaşamını yitirmişti

İsrail ordusu 12 Kasım sabahı, Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, saldırıda Baha Ebu'l Ata ile eşi yaşamını yitirmişti.

İslami Cihad, İsrail ordusunun bu saldırısına roket atışlarıyla karşılık vermişti.

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de, aralarında 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 Filistinli yaralanmıştı.

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile bu sabah yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını ilan etmişti.

Ancak İsrail hava saldırılarını kesmedi.

Yorumlar (0)