İsrail milletvekilinden küstah çıkış: Gerçek mermi kullanılsın

İsrail’in aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir, İsrail saldırılarını meşru göstererek Doğu Kudüs'teki Filistinlilere karşı İsrail güçlerinin gerçek mermi kullanmalarına izin verilmesini istedi.

DÜNYA 09.05.2021, 10:09 10.05.2021, 11:41
İsrail milletvekilinden küstah çıkış: Gerçek mermi kullanılsın

Dün akşam İsrail polisi, teravih namazının kılındığı esnada Mescid-i Aksa'da ibadet eden cemaate plastik mermiler ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

“Gerçek mermilere izin verilmeli”

Filistin Kızılayı tarafından İsrail güçlerinin müdahalesi sebebiyle 205 Filistinlinin yaralandığı açıklanırken İsrail parlamentosunun aşırı sağlı vekili Itamar Ben-Gvir ise sosyal medya hesabı üzerinden büyük tepki çeken paylaşımda bulundu.

Filistinlilere karşı yapılan eylemlerde İsrail güçlerinin gerçek mermi kullanmalarına izin verilmesi çağrısında bulunan Itamar Ben-Gvir, "Hayatını tehlikeye giren asker ve polisler, gösterileri dağıtmak için uğraşmamalı ve ateş etmeli. İsrail polisi, Filistinliler tarafından boş şişe ve taş saldırılarına maruz kalırsa kendilerini korumaları için ateşli silah kullanmalarına müsaade verilmesi gerekir." dedi.

Gerilim devam ediyor

İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs’e bağlı Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan Filistinlilere karşı zorunlu göç tehdidi sebebiyle bölgede gergin günler yaşanıyor.

Ayrıca İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da devam saldırıları da kutsal kentteki gerilimi yükseltiyor.

Yorumlar (0)