İsrail mi yaptı? Ağzından kaçırdı...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan facia ile ilgili İsrail'den skandal sözler geldi. "Muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik" diyen Moshe Feiglin'in bir cümlesi ise olayın Mossad tarafından gerçekleştirdiği şüphesini güçlendirdi.

DÜNYA 06.08.2020, 09:09
İsrail mi yaptı? Ağzından kaçırdı...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta önceki gün meydana gelen ve şimdiye kadarki tespitlere göre 135 kişinin can verdiği ve 5 binden fazla insanın yaralandığı korkunç faciayla ilgili İsrail'den skandal niteliğinde açıklama geldi.

İsrail'deki sağcı Kimlik Partisi (Zehut Partisi) Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İbrani takvimine göre Sevgililer Günü olan 4-5 Ağustos şerefine Beyrut Limanı'nda muhteşem bir havai fişek gösterisi izlediklerini, bu zevki İsraillilere ve tüm Yahudilere tattıran gerçek kahramanlara teşekkür ettiklerini ifade etti.

Zehut Partisi Başkanı Moshe Feiglin'in "Sevgililer günü onuruna bu harika kutlamayı düzenleyen gerçek kahramanlara teşekkür ediyoruz" ifadesi, Bayrut'taki patlamanın Mossad işi olduğu şüphelerini kuvvetlendirdi.

Paylaşımında "Patlayıcılar konusunda şahsen biraz bilgim vardır" diyen Zehut Partisi Başkanı Moshe Feiglin, gördüğü en büyük patlamanın 2,5 tonluk TNT'nin infilakı olduğunu belirterek, Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ise çok daha büyük olduğunu ve küçük bir nükleer bombanın sahip olduğu yıkıcı etkiye sahip olduğunu söyledi.

Zehut Partisi Başkanı Moshe Feiglin neden bombanın etkisine dair bilgi aktardığını ise şu cümle ile açıkladı:

"Bu cehennemin (Beyrut'ta patlayan bombaların) bize roket olarak düşeceğini biliyor muydunuz?"

Son seçimlerde baraja gömülmüştü

Zehut Partisi Başkanı Moshe Feiglin, 2013-2015 yıllarında Knesset'te (İsrail Parlamentosu) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likut Partisi'ni temsil ediyordu. Moshe Feiglin'in partisi Zehut (Kimlik Partisi) son seçimde barajın altında kalmıştı.

Yorumlar (0)