İsrail, Macron'u Putin'le karıştırdı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi skandal bir hataya imza attı. Ofis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karıştırdı.

DÜNYA 22.01.2020, 13:46
İsrail, Macron'u Putin'le karıştırdı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya Devlet Başkanı" olarak yazdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dünya Holokost Forumu'na katılmak için İsrail'e gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde bir araya geldi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmesinin detayına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, İsrail Başbakanlık Basın Ofisi büyük bir hatanın altına imza attı. 

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin Facebook sayfasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'nun, İsrail Başbakanlık Ofisinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u karşılaması canlı olarak yayınlandı. 

"Rusya Devlet Başkanı Macron"

Canlı yayın için kullanılan İngilizce başlıkta  "Başbakan Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Macron ile görüştü" denildi.

Yayının üzerinden saatler geçmesine rağmen yanlışlığın düzeltilmemesi, İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin hatayı hâlen fark etmediğini gözler önüne serdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmnauel Macron'un bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)