İsrail-Lübnan savaşının ayak sesleri hızlandı! BM ülkeleri uyardı

İsrail ve Lübnan, birbirlerine karşılıklı roketler fırlatırken Birleşmiş Milletler, bölgedeki durumu “karışık” ve “tehlikeli” olarak nitelendirdi. 

DÜNYA 06.08.2021, 15:07 07.08.2021, 18:20
İsrail-Lübnan savaşının ayak sesleri hızlandı! BM ülkeleri uyardı

Lübnan, 4 Ağustos’ta İsrail tarafına 3 roket fırlatmıştı. İsrail ordusu da bu roketlere karşı topçu atışı ve hava bombardımanı düzenlemişti. İsrail Savunma Bakanı, bombardımanın Lübnan’da terör amacıyla kullanılan tünellere yapıldığını ve Lübnan’ın buna karşılık vermesi halinde atışların artarak devam edeceğini bildirmişti.  

Lübnan, altta kalmadı 

Lübnan askeri güçleri ise İsrail Savunma Bakanı’nın o sözlerinden sonra birçok roketi İsrail tarafına gönderdi. İşgal altında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Ein Kiniyye kötü ve Snir yerleşim bölgesinde siren seslerinin çaldığını belirten İsrail ordusuna göre Lübnan tarafından en az 10 roket gönderildi. 



Saldırıyı Hizbullah üstlendi 

Lübnan Hizbullahı, İsrail Bakanı’nın önceki gün yaptığı açıklamalar sonrasında bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. Örgütten yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in önceki gece Lübnan’ın güneyindeki eş-Şevakir ve el-Cumruk bölgelerine hava saldırısı düzenlediğini belirtti.  

Birleşmiş Milletler’den “Tansiyonu düşürün” uyarısı 

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü ise Lübnan ve İsrail’in birbirlerine roket atışlarında bulunmasının “çok tehlikeli” olduğunu belirterek “Tansiyonu düşürün!” uyarısında bulundu.  



Lübnan basını: “İsrail, 92 topçu atışı yaptı” 

Lübnan’ın 10 roketine karşılık İsrail ise 6 bölgeye toplamda 92 topçu atışında bulundu. Lübnan Başbakanı Hassan Diyab ise İsrail saldırılarının acil olarak BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edildiğini belirtti.  

2006’dan bu yana ilk saldırı 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişeh Avn ise 2006 senesinden bu yana Lübnan’ın güneyine İsrail tarafından saldırı düzenlenmediğini, bu hareketin tansiyonu yükseltmekten başka bir şey olmadığını belirtti.  

Yorumlar (0)