İsrail, kirli oyununa devam ediyor: ABD ile görüşüyoruz!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak etme konusunu ABD ile müzakere ettiklerini söyledi. 

DÜNYA 02.06.2020, 16:16 02.06.2020, 16:23
İsrail, kirli oyununa devam ediyor: ABD ile görüşüyoruz!

İsrail ile ABD, yine kirli oyunlarına devam ediyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Meclisi Başkanı Yariv Levin, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin belediye başkanları ile görüştü.

Söz konusu toplantıda, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'nin ilhakı ele alındı. 

"Trump'ın planını Filistinliler ile görüşmeye hazırız"

İsrail Başbakanı Netanyahu, ilhak planını İsrail için "tarih bir fırsat" olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın planını Filistinliler ile görüşmeye hazır olduğunu kaydeden Netanyahu, ilhak için ABD yönetimi ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

İsrail medyası, ABD Başkanı Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in dün Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'den ilhak planı konusunda temkinli hareket etmesini istediğini kaydetmişti. 

Sözde Orta Doğu barış planı 

Sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail toprağı" olarak nitelendirilmesi ve İsrail'in Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini devam ettirmesi gibi maddeler bulunuyor. 

Kudüs'ün, söz konusu plan kapsamında İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini aktaran Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu söylemişti. 

Yorumlar (0)