İsrail, kendi savaş uçağını hedef aldı 

İsrail’in “Demir Kubbe” hava savunma sisteminin yanlışlıkla kendi savaş uçağını vurduğu açıklandı. 

DÜNYA 15.07.2021, 08:15 16.07.2021, 15:55
İsrail, kendi savaş uçağını hedef aldı 

İsrail’in ulusal televizyon kanalından aktarılan habere göre 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Gazze Şeridi’ne düzenlenen füzeli saldırılarda hiç beklenmedik bir olay yaşandı. Gazze’den ateşlenen bir füzeyi hedef almak isteyen İsrail’in “Demir Kubbe” isimli hava savunma sistemi, yanlışlıkla İsrail F-15'ini hedef aldı.  

İsrail uçağına İsrail’den atılan önleyici füzenin uçağı vurmasına saniyeler kala önlendiği fakat yine de şarapnel parçalarının uçağa isabet ettiği öğrenildi. İsrail ordusunun durumla ilgili başlattığı soruşturma ise devam ediyor. 



Demir Kubbe, İsrail uçaklarını ilk kez vurmamış 

İsrail ordu radyosunun 25 Mayıs 2021’de verdiği bir habere göre Demir Kubbe, İsrail uçaklarını ilk kez vurmamış. İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği İHA’lı saldırı sırasında Demir Kubbe’den yine darbe yemiş ve İHA düşürülmüş. 

Füzelerin yüzde 90’ına karşı koydu 

İsrail ordusu tarafından paylaşılan bilgiye göre Demir Kubbe, Gazze’den yapılan yaklaşık 4 bin saldırının yüzde 90’lık kısmına karşı koymuş durumda. Bu da 400 kadar füzenin Demir Kubbe’yi geçerek İsrail sınırları içine girebildiği anlamına geliyor. 

Yorumlar (1)
feraslan 3 yıl önce
görseldeki uzay mekiği de harika olmuş. işinizi ne kadar ciddi yaptığınızı gösteriyor