İsrail kana doymuyor: Netanyahu'dan korkunç açıklama

İsrail, birçok ülkeden gelen tüm tepkilere karşın Filistin'e uyguladığı şiddetin dozunu yükseltmeyi sürdürüyor. Netanyahu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artıracaklarını belirtti.

DÜNYA 11.05.2021, 20:42 12.05.2021, 17:18
İsrail kana doymuyor: Netanyahu'dan korkunç açıklama

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs'te gerilim her geçen an biraz daha tırmanırken, bölgeden kan donduran haberler gelmeye devam ediyor.

Dün akşam yapılan saldırının çoğunluğu çocuk 28 kişinin yaşamını yitirmesi ile neticelenmesinin ardından İsrail bugün de bölgeye saldırı gerçekleştirdi.

Saldırgan tutumuna devam eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan skandal bir açıklama daha geldi. 

"Gazze'yi vurmayı sürdüreceğiz"

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yayımlanan bir video mesajda konuşma yapan Netanyahu, ülkesinin geri adım atmayacağını ve Gazze'yi hedef alan saldırıların şiddetini yükselterek devam edeceğini belirtti.

Askerlere 'harekete geçme' emri

Diğer yandan, gelen tüm tepkilere karşın İsrail, bölgedeki tansiyonu yükseltecek bir başka adım daha attı.

İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Gazze için takviye kuvvet çağırdığı bilgisi yer buldu.

Yine aynı açıklamada 'iç cephe defansını derinleştirmek' için Gantz'ın 5 bin İsrail askerinin seferber edilmesi yönünde emir verdiği bilgisine vurgu yapıldı.

İsrail ayrıca Gazze Şeridi bölgesindeki kentlere topçu bataryaları konuşlandırdığını ve Gazze etrafındaki roket engelleyici sistemlerini kuvvetlendirdiğini açıkladı.

Yorumlar (0)