İsrail, İslami Cihad komutanını ailesiyle birlikte öldürdü

İsrail, İslami Cihad'ın önemli komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'yı etkisiz hâle getirmek için ailesiyle birlikte katletti. Saldırıda Sevarika ile birlikte 8 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 14.11.2019, 13:01 14.11.2019, 13:09
İsrail, İslami Cihad komutanını ailesiyle birlikte öldürdü

İsrail ordusunun, işgali altındaki Gazze'ye gece gerçekleştirdiği hava saldırısında İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu, gece saatlerinde Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırıda İslami Cihad'ın önemli komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın yanı sıra ailesinden 3'ü çocuk 7 kişinin daha yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaşamını yitiren Sevarika ailesinin barakada yaşadığı ve saldırının ailenin uyuduğu sırada düzenlendiği açıklandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Deyr el-Balah bölgesinde İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın hedef aldığını ve kendisiyle birlikte tüm ailesinin de öldüğünü doğruladı.

İslami Cihad'ın komutanlarından Baha Ebu'l Ata da eşiyle birlikte öldürülmüştü

İsrail ordusu salı sabahı işgali altındaki Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda Ebu'l Ata ile eşi Esma Ebu’l Ata yaşamını yitirmişti.

Düzenlenen saldırının ardından bölgedeki gerginlik daha da yükselmişti. İsrail ordusu 2 gün boyunca işgali altındaki Gazze'de İslami Cihad'a ait hedeflere saldırılar düzenlemiş, İslami Cihad ise İsrail tarafına 360'tan fazla roket atmıştı.

Katyuşa olarak adlandırılan roketlerin etkisinin de hayli zayıf olduğu biliniyor. Katyuşa roketleri, düştüğü asfaltta en fazla bir metrekare çapında, yarım metre derinliğinde çukuş oluşturabiliyor.

Oysaki İsrail, en küçük füzeleriyle bile dev çukurlar açacak silahlar bulunduruyor. İsrail'in, İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın evine yönelik saldırıda kullandığı küçük çaplı füzenin etkisi, evin tamamen ortadan kalkmış olması, evin bulunduğu yerden çok daha büyük alanda dev çukurun oluşması neticesinde görülebiliyor.

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile varılan ateşkesin sabah yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)