İsrail, İran için “casus uydu” gönderdi!

İsrail basını, İsrail Savunma Bakanlığı tarafından uzaya casus uydu gönderildiğini, uydunun İran'ın nükleer faaliyetlerini gözetlemede kullanılacağını yazdı.

DÜNYA 06.07.2020, 14:22
İsrail, İran için “casus uydu” gönderdi!

İsrail, İran’a karşı askerî istihbarat sağlamak maksadıyla uzaya, ileri düzeyde yüksek çözünürlüklü görüntü alma kabiliyetine sahip casus uydu gönderdiğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklama İsrail basınında geniş yer buldu. İsrail Savunma Bakanlığın İsrail Uzay Endüstrisi ortaklığında ürettiği Ofek-16 isimli casus uydunun, İsrail’in merkezindeki bir üsten yerel saatle 04.00'te fırlatıldıktan sonra başarılı şekilde yörüngesine oturduğu bildirildi.

Casusluk maksadıyla kullanılacağı gizlenmeyen Ofek-16 uydusunun yüksek kapasiteli elektro-optik keşif uydusu olduğu dahi açıklandı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Ofek-16 yüksek çözünürlüklü casus uydusunun İsrail Savunma Bakanlığı ve Israil Uzay Endüstrisi için önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, İsrail'in yeteneklerini her cephede, her yerde güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

İsrail basını, Ofek-16 casus uydusunun İran'ın nükleer faaliyetlerini gözetleme maksadıyla kullanılacağını haberleştirdi.

Yorumlar (0)