İsrail: İran'ı Suriye'den çıkaracağız!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, Beşşar Esed'e karadan destek sağlayan terör gruplarını yöneten İran'ı Suriye'den 12 ay içinde çıkaracaklarını belirtti.

DÜNYA 28.02.2020, 12:22
İsrail: İran'ı Suriye'den çıkaracağız!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İran güçlerini 12 ay içinde Suriye'den çıkarmayı hedef olarak belirlediklerini duyurdu.

Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İsrail'in İran'a yönelik politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İran'ın Suriye'de ne işi var?

İran'ın Suriye'de olmasını gerektirecek hiçbir durum olmadığının altını çizen İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, "İran'ın İsrail'in yanına konuşlanması için hiçbir sebep yok. İran'ın Suriye'den gelecek 12 ay içinde ayrılması hedefini koyduk. Yakın gelecekte İran'ı Suriye'den çıkarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı olduktan sonra Suriye'de vurulan İran hedeflerinin farklılık gösterdiğini söyleyen İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, "Geçmişte daha çok İran'dan gelen ve Irak üzerinden Suriye'ye ulaşan, oradan da Golan Tepeleri veya Lübnan'a giden konvoylar hedef alınıyorsa şimdiki hedefler tamamen farklı." şeklinde konuştu.

İsrail, Suriye'de İran hedeflerini vuruyor!

İsrail medyası, 2013 yılından bu tarafa İsrail'in Suriye'de başta İran'a ait olmak üzere çok sayıda hedefe saldırılar düzenlediğini belirtiyor. Rusya ve Beşşar Esed rejimi söz konusu saldırıların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini söylese de Tel Aviv yönetimi genelde sessiz kalmayı yeğeliyor.

İsrailli yetkililer, İran'ın Suriye'ye yerleşmeye çalıştığını belirterek, sık sık buna izin vermeyecekleri yönünde açıklamalar yapıyor.

Yorumlar (0)