İsrail'in İngiltere'den "Batı Şeria" ricası!

İsrail, İngiltere'den ticaret anlaşmasına Batı Şeria'nın da dahil edilmesi ricasında bulundu.

DÜNYA 15.02.2020, 07:26
İsrail'in İngiltere'den "Batı Şeria" ricası!

İsrail yönetimi, İngiltere'den ikili ticaret anlaşmasına Batı Şeria'daki işgal altındaki Filistin topraklarının da katılmasını istedi. 

İsrail'in önde gelen gazetelerinden İsrael Hayom gazetesinin haberine göre, görev süresi son bulan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere ile 2019 yılında yapılmış olan ikili ticaret anlaşması kapsamına Golan, Kudüs ve Batı Şeria topraklarının da dâhil edilmesi talebinde bulundu.

İsrael Hayom gazetesinin haberinde, İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Eli Kohen'in İngiliz mevkidaşı Conor Burns ile görüşerek ikili ticaret anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ilettiği belirtildi. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un da bu konuyu ele aldığı bilgisi paylaşıldı.

2019 yılının Şubat ayında imzalanan ikili ticaret anlaşmanın 2021 yılında uygulamaya gireceği anımsatılarak, talebin hemen Brexit sonrasında yapılmış olması da dikkatlerden kaçmadı.

AB anlaşma kapsamına almamıştı

Bu arada, İsrail'in AB (Avrupa Birliği) ile yaptığı serbest ticaret anlaşmasında da Kudüs, Batı Şeria ve Golan tepeleri kapsama alınmamıştı.

Yorumlar (0)