İsrail'in F35'teki parmağı!

İsrail’in Türkiye’ye F-35 satışını engellemek için perde arkasından yürüttüğü çaba ortaya çıktı.

DÜNYA 02.08.2019, 10:35 02.08.2019, 10:38
İsrail'in F35'teki parmağı!

Bölgedeki askeri "üstünlüğünü" korumak için İsrail’in, ABD’nin Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satmasını engellemek amacıyla perde arkasında gizliden gizliye "çalıştığı" ortaya çıktı.

İşgalci İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, İsrail’in bölgedeki askerî hava "üstünlüğünü" korumak için Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satmasını engellemek üzere perde arkasında operasyon yürüttüğü ve gizliden gizliye "çalıştığı" bilgisi verildi.

İsrail, ABD'ye baskı yapmış!

İsrail televizyonlarından Kanal 12 televizyonun haberinde, Türkiye’nin Rusya'dan Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi almasına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan füze savunma sistemlerini satın almasını fırsat bildi ve Washington’a gelişmiş uçakların Türkiye’ye satışını iptal etmek için baskı yaptı."

Bölgede F-35'e sahip tek ülke İsrail!

Şu ana kadar son iki yılda İsrail'e 16 adet F-35 savaş uçağı teslim eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD), parası ödenmesine ve proje ortağı olmasına rağmen Türkiye ile F-35 anlaşmasını haksız ve hukuksuz olarak tek taraflı iptal ederek, İsrail’in bölgede bu tip savaş uçaklarına sahip tek ülke haline gelmesini sağladı.

İşgalci İsrail hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin yardım fonlarını kullanarak en az 50 adet F-35 uçağı satın almak için Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ndeki Lockheed Martin şirketiyle anlaşma imzaladı. İsrail'in 2024 senesine kadar en az 50 adet F-35 savaş uçağını teslim alması bekleniyor.

Yorumlar (0)