İsrail ile ABD arasında İran görüşmesi!

ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapan İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu, dünyadaki en büyük terör örgütü olarak görüyoruz. ABD, bu orduyu terör listesinden çıkarmamalı." şeklindeki görüşlerini iletti.

DÜNYA 24.04.2022, 21:47 25.04.2022, 13:53 Hakan Öksüz
İsrail ile ABD arasında İran görüşmesi!

Son günlerde Mescid-i Aksa'da yaşaan şiddet olayları nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Paskalya Bayramı nedeniyle ABD Başkanı Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede bölgedeki son durum ele alındı.

İsrail Hükümeti Basın Ofisi, iki lider arasında yapılan görüşmenin detaylarını iletti. Kudüs'te Filistinlilerin yol açtığı provokasyonu engellemeye çalıştıklarını kaydeden Bennett, yaptıkları çalışmalar hakkında Biden'ı bilgilendirdi.

Konu: İran Devrim Muhafızları Ordusu!

İki liderin İran konusunda da konuştuğu kaydedildi. Görüşmede ele alınan konulardan biri, İran'ın ABD’nin Yabancı Terör Örgütleri listesinden çıkarılacağına yönelik iddialar oldu. İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör listesinden" çıkarılmaması gerektiğini kaydeden Bennett, bu konuda Joe Biden'ın gerekeni yapacağına inandıklarını belirtti.

"Dünyanın en büyük terör örgütü"

İsrail Başbakanı Bennett'in, konuşmada, "Joe Biden'ın İsrail'in güvenliğine büyük önem verdiğini biliyoruz. Bununla beraber terör listesinden çıkarılacağı iddia edilen İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilgili söylentiler bize endişe veriyor. Bu orduyu, dünyadaki en büyük terör örgütü olarak görüyoruz." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)