"İsrail helikopterleri Suriye'ye saldırdı"

Beşşar Esed rejimi, İsrail helikopterlerinin Suriye'nin güneyine saldırdığını ileri sürdü.

DÜNYA 01.05.2020, 09:34
"İsrail helikopterleri Suriye'ye saldırdı"

Beşşar Esed rejimi, İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail'e ait helikopterlerin işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye'nin güney bölgesindeki bazı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

SANA'nın haberinde saldırı sonucu maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.

Suriye'nin güneyindeki Dera ve Kuneytra vilayetlerinde Beşşar Esed rejimi ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızlarının emrindeki terörist grupların ve özellikle Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

Beşşar Esed rejimi, İsrail'in 27 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına, 20 Nisan'da Humus vilayetinin doğusundaki Tedmur (Palmira) bölgesine ve 31 Mart tarihinde de Humus vilayetinin doğusuna saldırdığını iddia etmişti.

28 Nisan'da yazılı açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett ise şunları söylemişti:

"İran'ın Suriye'ye yerleşmesini engelleme stratejisinden, zorla oradan çıkarmaya geçtik ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Sınırlarımızda stratejik tehditlerin büyümesine izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi düşmanın bölgesinde sürdürmeye devam edeceğiz."

İsrail, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu tarafa Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Beşşar Esed rejimine ait askeri noktalara saldırılar gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)