İsrail hapishanesinden kaçan 4 Filistinli, mahkemeye çıkartıldı 

İsrail Gilboa hapishanesinden 6 Eylül’e kaçan ve uzun aramalar sonrasında yakalanan 4 Filistinli, mahkemeye çıkartıldı. Bir grup İsrail vatandaşı, mahkeme görülürken, Filistinlilere destek gösterisi düzenledi ve Filistin bayrağı açtı. 

DÜNYA 12.09.2021, 10:19 13.09.2021, 09:11
İsrail hapishanesinden kaçan 4 Filistinli, mahkemeye çıkartıldı 

İsrail’deki Gilboa hapishanesinde tutuklu bulunan 4 Filistinli mahkum, 6 Eylül’de hapishaneden firar etmişti. Saatler boyunca yapılan aralıksız arama sonucunda yakalanan mahkumlar, yoğun güvenlik önlemleri altında Kuzey İsrail’deki Nasıra kentine getirildi. Burada basına kapalı şekilde yapılan mahkemeye katılan Filistinli mahkumlar, hakim karşısına ayrı ayrı çıkartıldı. 



Tünel kazarak kaçmışlardı 

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahında Kuzey İsrail’de bulunan yüksek güvenlikli hapishaneden tünel kazarak kaçmışlardı. Kaçan tutuklular arasında el-Aksa Şehitleri üyesi ve İslami Cihaz Hareketi mensubu kişilerin de bulunduğunu aktaran İsrail polisi, 4 firarinin bulunduğunu; 2 firarinin ise arandığını bildirmişti. 



19 Eylül’e kadar gözaltındalar 

Mahkeme sonucuna göre yakalanan 4 Filistinli firarinin gözaltı süresi 19 Eylül 2021’e kadar uzatıldı. 



Filistinlilere destek gösterisi yapıldı 

İzleyiciye ve basına kapalı gerçekleştirilen mahkemenin hemen dışında bir grup İsrailli, Filistin bayrağı açarak tutukluların serbest bırakılması konusunda sloganlar attı. 

Yorumlar (0)