İsrail gözdağı verdi: Hepsini yok ederiz!

Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah karargâhlarını ve füze sistemlerini hedefe aldıklarını bildiren İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, "Bize bir saldırı yapılması halinde, içinde veya yakınında füze olduğu tespit edilen bütün evler yerle bir edilecek." dedi.

DÜNYA 13.06.2022, 13:24 14.06.2022, 08:49 Hakan Öksüz
İsrail gözdağı verdi: Hepsini yok ederiz!

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, ordunun resmi internet sitesinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Lübnan'da çıkacak bir savaşa hazırlıklı olduklarını aktaran Kochavi, binlerce hedefin şimdiden tespit edildiğini aktardı.

"Hizbullah karargâhları hedefimizde"

Yapacakları saldırıyla roket fırlatıcı rampaları ve komuta karargâhlarını vuracaklarını aktaran Genelkurmay Başkanı Kochavi, Hizbullah'a gözdağı verdi. 

Kochavi, "Bize bir saldırı yapılması halinde, içinde veya yakınında füze olduğu tespit edilen bütün evler yerle bir edilecek. Lübnan'daki Hizbullah güçlerinin komuta merkezleri ve füze sistemlerini konuşlandırdıkları bölgeleri hedefe aldık. Hızlı bir saldırıyla hepsini yok edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Hizbullah'tan yanıt gelmedi

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin tehdidi sonrası terör örgütü Hizbullah'tan herhangi bir açıklama gelmedi. İran tarafından desteklenen Hizbullah, Lübnan'ın güney bölgelerinde hakimiyet sürüyor. 

Hizbullah ile İsrail güçleri arasındaki gerilimin dozu, son aylarda arttı. Buna rağmen iki güç arasında 2013 yılından bu yana ciddi bir çatışma çıkmadı.

Yorumlar (0)