İsrail, Gazze'yi vurdu: 24 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısının 24'e, yaralı sayısının ise 103'e yükseldiğini açıkladı.

DÜNYA 10.05.2021, 20:15 11.05.2021, 15:32
İsrail, Gazze'yi vurdu: 24 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin ile İsrail arasındaki çatışmalar gittikçe şiddetlenirken, İsrail, Gazze’ye hava saldırısı gerçekleştirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nca gerçekleştirilen açıklamada, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun’u hedef alan hava saldırısında 24 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hamas'tan roket saldırısı

IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Gazze Şeridi’nden Kudüs’e 7 roket atıldığı bildirilmiş, roketlerden birinin hava savunma sistemleri tarafından bertaraf edildiği aktarılmıştı. IDF, diğer roketlerin ise boş arazilere düştüğünü ve 1 sivilin yaralandığını duyurmuştu.

Sirenler çalıyor

Kudüs’ün ardından İsrail'in güneyinde bulunan Sderot kasabasında da siren seslerin çaldığı bildirilmişti.

Roket saldırılarını Hamas üstlenmişti.

Hamas süre vermişti

Hamas tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İsrail’in kolluk kuvvetlerini Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi ve Tapınak Dağı'nda yerel saat ile 18.00’e kadar geri çekmemesi durumunda saldırıya geçileceği duyurmuş, Kudüs’te meydana gelen çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e dek salıverilmesi çağrısı yapılmıştı.

Hamas’ın söz konusu açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçmiş, Gazze hududunda bulunan Aşkelon kentinde tüm bomba sığınakları İsrailli vatandaşlara açılmıştı.





































Yorumlar (0)