İsrail, Gazze'yi iyice hapishaneye çevirdi!

İsrail'in avlanma mesafesini düşürme, sınır kapılarını kapatma ve ablukayı artırma kararlarına, açık hava hapishanesine dönüştürdüğü Gazze'den tepki geldi.

DÜNYA 26.02.2020, 06:27
İsrail, Gazze'yi iyice hapishaneye çevirdi!

Gazze Ablukası ile Mücadele Halk Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in avlanma mesafesini düşürmesi, tüccarların çalışma izinlerini iptal etmesi ve en önemlisi sınır kapılarını kapatmasının savaş suçu sayılabilecek toplu bir cezalandırma olduğu vurgulandı.

Sınır kapılarının, işgalci İsrail'in eline verilmiş ve istediği zaman kapatıp açacağı bir koz olmaması gerektiği belirtilen açıklamada, "Sınır kapılarının yapılma sebebi, onların açık tutulması için yapılmıştır, hatta kapalı olanları da açılmak üzere yapılmıştır. Sınır kapılarının yapılma sebebi, kısmi olarak açık olanları tamamen kapatılmak için değildir." denildi.

Gazze Ablukası ile Mücadele Halk Komitesi, uluslararası topluma, sınır kapılarının açılması için harekete geçme çağrısı yaptı.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı kapatılmıştı

İsrail dün, Refah'ın doğusunda bulunan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı, yakıt ve tıbbi malzeme taşıyan araçlar hariç, ticari geçişlere kapatma kararı aldığını duyurmuş ve uygulamaya koymuştu.

İsrail önceki gün de Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürmüş ve Gazze'ye yolcu geçişi için kullanılan tek sınır kapısı Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nı kapatmıştı.

Yorumlar (0)