İsrail, Gazze'deki İslami Cihad liderini vurdu

İsrail, ülkedeki birçok terör saldırısını düzenlediğini iddia ettiği İslami Cihad komutanlarının evlerini vurdu.

DÜNYA 12.11.2019, 10:45 12.11.2019, 13:15
İsrail, Gazze'deki İslami Cihad liderini vurdu

İsrail, Gazze Şeridi'nde yaşayan ve İran destekli İslami Cihad örgütünün üst düzey bir ismi olan Baha Ebu el-Atta'yı evine düzenlenen bir hava saldırısıyla vurdu. Gazze Şeridi'nin Şiceya isimli semtindeki eve düzenlenen hava saldırısı esnasında El-Atta'nın eşi de hayatını kaybetti.

"Demir Kubbe" ile engellediklerini duyurdular

Filistinli militanlar, El-Atta'ya düzenlenen saldırıdan sonra İsrail'in Tel Aviv ve Aşdod şehirlerine misilleme saldırısı düzenledi. İsrail, Gazze Şeridi'nden atılan füzelerin bir kısmını "Demir Kubbe" adı verdiği hava savunma sistemi ile engelleyebildiğini açıkladı.

İsrail'in Tel Aviv şehri, 2014 yılından beri ilk kez okul ve iş yerlerini saldırı sebebiyle tatil etti.

İsrail ordusu, El-Atta'ya düzenlenen operasyonun Başbakan Benjamin Netanyahu'nun verdiği talimatla düzenlendiğini açıkladı.

"Patlamaya hazır bir bombaydı"

İsrail ordusunun açıklamasında, Kudüs Tugayları komutanı olan El-Atta'nın İsrail'e yönelik birçok roket, insnsız hava aracı ve keskin nişancı saldırısının tertipleyicisi olduğu söylenildi. İsrail ordusu, El-Atta için "Patlamaya hazır bir bombaydı, çok yakın zamanda yeni terör saldırıları düzenleme hazırlığındaydı" ifadelerini kullandı.

Ürdün, ülkesinde bulunan ABD ve İsrail diplomatlarına saldırı düzenlemeye hazırlanan iki saldırganın yakalandığını duyurdu. Ürdün istihbaratı, iki saldırganın hedeflerine otomatik silahlı ve bıçaklı bir saldırı peşinde olduğunu, bu planların yürürlüğe konulamadan engellendiğini belirtti.

Yorumlar (0)