İsrail, Filistinlilerin evlerini bastı: 2 kişi ağır yaralı

Ramazan ayının başlaması ile birlikte İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları da arttı. Batı Şeria’da yaşanan son olayda İsrail askerleri 2 Filistinliyi yaraladı. Yaralanan vatandaşların durumunun ağır olduğu açıklandı. 

DÜNYA 18.04.2022, 10:07 18.04.2022, 16:13
İsrail, Filistinlilerin evlerini bastı: 2 kişi ağır yaralı

Mescid-i Aksa’da olduğu gibi işgal altındaki Batı Şeria topraklarında da İsrail güçleri, orantısız güç kullanmaya devam ediyor. Edinilen son bilgilere, Batı Şeria’ya bağlı olan Cenin şehrindeki El-Yamun beldesine ani bir baskın düzenleyen İsrail ordusu, Filistinlilerin evlerine zorla girerek arama gerçekleştirdi. 

İsrail askerleri, Filistinlileri gerçek mermi ile hedef aldı

Neye uğradıklarını şaşıran Filistinlilerin yaşananlara tepki göstermesi sonucu gerginlik yaşandı. Tepkileri dindiremeyen İsrail askerleri, Filistinlileri gerçek mermi ile hedef aldı. Açılan ateş sonucu 2 kişi ağır yaralı olarak kentte bulunan İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan Filistinlilerin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. 

Ağır yaralanan 2 vatandaşın durumu kritik

Bölgede yaşanan gerginlikte İsrail ordusu tarafından gerçek merminin yanı sıra plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz da kullanıldı. Kentte yaşananların ardından konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı, 2 ağır yaralı vatandaşın tedavilerine İbni Sina Hastanesi’nde devam edildiğini duyurdu. Yaralıların birisinin baş ve boyun kısmından, diğerinin ise sırtından vurulduğu açıklandı. 

Mescid-i Aksa’da da gerginlik yaşanıyor

Batı Şeria’da olduğu gibi Mescid-i Aksa’da da gerginlik dinmek bilmiyor. Fanatik Yahudiler, kısa süre önce Hamursuz Bayramı’nı öne sürerek Mescid-i Aksa’ya baskın çağrısında bulunmuştu. Günlerdir devam eden ve şiddetlenen Mescid-i Aksa’daki çatışmalarda çok sayıda Filistinli yaralanarak bölgedeki hastanelere kaldırılmıştı.

Yorumlar (0)