İsrail'e vizeyi kaldırıp, Türkiye'ye yasak getirdiler!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye dâhil 13 ülkenin vatandaşlarına vize yasağı getirdi.

DÜNYA 25.11.2020, 16:55
İsrail'e vizeyi kaldırıp, Türkiye'ye yasak getirdiler!

İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), söz konusu ülke ile vize muafiyeti anlaşması imzalamıştı.  

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), çoğunluğu Müslümanlardan oluşan 13 ülkenin vatandaşlarına vize yasağı getirdi. Bu ülkelerden ziyaret ve istihdam kapsamında gerçekleştirilen vize başvurularının askıya alındığı ve yeni müracaatların durdurulduğu bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 18 Kasım 2020 tarihinde göçmenlik genelgesi yayınlandı. Söz konusu genelge ile Türkiye'ye yönelik vize işlemleri durduruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) vize yasağı getirdiği diğer ülkeler ise şu şekilde:

- Suriye,

- Afganistan,

- Yemen,

- Kenya,

- Lübnan,

- Tunus,

- İran,

- Somali,

- Libya,

- Yemen,

- Kenya,

- Lübnan,

- Tunus. 

18 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan göçmenlik genelgesinde vize işlemlerinin durdurulmasına ilişkin detaylar paylaşıldı. Söz konusu vize yasağının herhangi bir istisnaya sahip olup olmadığı ise belirtilmedi.

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan bir kaynak Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) güvenlik kaygıları sebebiyle Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlara vize yasağı getirdiğini ifade etti. Söz konusu kaynak, bu kaygıların içeriğinden bahsetmedi ama vize işlemlerinin durdurulmasına yönelik uygulamanın kısa bir süre boyunca devam edebileceğini söyledi. 

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın öncülüğünde İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik bir anlaşma imzalanmıştı. Bunun üzerine İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında vize muafiyetine yönelik de anlaşma sağlanmıştı. 

Yorumlar (0)