İsrail'e siber saldırı! Kasım Süleymani suikastine misilleme!

İsrail'de aralarında Havaalanları Kurumu'nun da yer aldığı bazı sitelerin, Iraklı Şii birtakım grupların siber saldırısına uğradığı aktarıldı.

DÜNYA 21.04.2022, 08:46 21.04.2022, 12:06
İsrail'e siber saldırı! Kasım Süleymani suikastine misilleme!

Söz konusu iddiada, saldırıya uğrayan web siteleri arasında Ulaştırma Bakanlığının Havaalanları Kurumunun haricinde, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) ve bir televizyon kanalının da bulunduğu belirtildi.

İsrail’e siber saldırı

Iraklı Şii birtakım grupların, İsrail'de Havaalanları Kurumu'nun da yer aldığı bazı web sitelerine siber saldırı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Yerel saatle 21.00’de saldırı sonucunda Havaalanları Kurumunun hizmet dışı kaldığı belirtilirken, işletim sistemlerinin herhangi bir saldırıya uğramadığı bildirildi. Saldırıyı, "ALtahrea Team" ismiyle kendilerini tanıtan İran destekçisi olarak bilinen Iraklı Şii bir grubun düzenlediği öne sürüldü.

Kasım Süleymani suikastine misilleme

Söz konusu saldırının, 3 Ocak 2020'de düzenlenen İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Süleymani suikastine karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

3 Ocak 2020'de ABD, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin konvoyuna Bağdat Havalimanı'nda, MQ-9 olarak isimlendirilen SİHA ile hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)