İsrail Dışişleri Bakanı, Hindistan ziyaretini yarıda kesiyor

Gazze Şeridi'ne sabaha karşı düzenlenen hava saldırısının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in, Hindistan ziyaretini yarıda kesme kararı aldığı öğrenildi.

DÜNYA 09.05.2023, 12:34 10.05.2023, 09:08 Şeyda Gül
İsrail Dışişleri Bakanı, Hindistan ziyaretini yarıda kesiyor

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in kısa süre önce ulaştığı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir güvenlik güncellemesi aldığı duyuruldu. İsrail’de yaşanan olaylar nedeniyle Dışişleri Bakanı Cohen’in, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bugün gerçekleştireceği görüşmenin ardından Hindistan'daki diplomatik ziyaretini yarıda keseceği öğrenildi.

Bugün sabah saatlerinde Yeni Delhi'ye ulaşan Bakan Cohen’in, Hindistan temaslarının birkaç gün sürmesi planlanıyordu.

Netanyahu güvenlik toplantısı yapacak

AA’da yer alan habere göre, İsrail basını İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze saldırısının ardından durumu görüşmek üzere üst düzey güvenlik yetkilileri ve komut akademisi ile bir değerlendirme toplantısı yapacağını aktardı.

13 Filistinli hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı

İsrail ordusu ile İç İstihbarat Örgütü Şin-Bet (Şabak)Tarafından sabaha karşı Gazze’ye hava saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 Filistinli hayatını kaybederken, 20 Filistinli yaralanmıştı. Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında İslami Cihad Hareketinin askeri kadrolarından 3 kişinin de bulunduğu öğrenilmişti.

Yorumlar (0)