İsrail'den İran'a savaş tehdidi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için gerekirse askerî harekât düzenleyebilecekleri tehdidinde bulundu.

DÜNYA 10.12.2019, 14:39
İsrail'den İran'a savaş tehdidi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğiz. Eğer askeri müdahale son seçenekse onu da yaparız." dedi.

İran'daki gösterilere işaret eden İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail'in "aciz" olmadığını savunarak, "İsrail, Ayetullah rejimi tarafından katledilen çaresiz göstericilere benzemez." ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 5 Aralık'ta yaptığı açıklamada da İran'la mücadele için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğinde Batı-Arap askeri ittifakı kurulması çağrısında bulunmuştu.

İsrail daha önce de defalarca İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulanmasını istemişti. Amerika'nın son yaptırımlarından duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiren İsrailli yetkililer, Tahran'a yaptırım kararı almayan birçok Avrupa ülkesine karşı ise tavır takınmıştı.

Yorumlar (0)