İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail uçaklarının, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ne hava saldırısı gerçekleştirdiği açıklandı.

DÜNYA 11.09.2021, 08:57 12.09.2021, 09:31
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Twitter hesabından bir açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'den İsrail'e gönderilen roketlere karşılık savaş uçaklarının Hamas'a ait olan noktaları vurduğunu bildirdi.

Gazze’ye hava saldırısı

Adraee açıklamasında, hedef alınan noktalar arasında makineli tüfeklerin ateşlenmesi amacıyla kullanılan bir yapı, silah deposu, bir eğitim tesisi ve tünel yapımındaki çimentoların olduğu askeri bir binanın bulunduğunu kaydetti.

Görgü tanıklarından gelen bilgilere göre İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentin kuzeyi ve orta kesimdeki Deyr el-Belah şehri olmak üzere 3 farklı noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Dün akşam İsrail, Gazze'den gönderilen bir roketin imha edildiğini açıklamıştı.

6 Eylül’de Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi, "Gece Kargaşası" ismi altında gerçekleştirilen gösterilerden sonra Gazze Şeridi'nde tekrar sükunetin sağlanması amacıyla anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Mayıs ayında İsrail, Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarla eş zamanlı bir şekilde temel insani malzemelerin girişine de engel olmuştu. Ateşkes sağlanmasına rağmen sınır kapılarındaki bu durum düzelmemişti.

Bir haftadır, kendilerine "Gece Kargaşa Birimi" ismini veren Filistinli gençler, ablukayı protesto etmek ve İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimlerini rahatsız etmek için çeşitli bölgelerdeki sınır kesimlerinde geç saatlerde araç lastiği yakıp ses bombası atıyordu.

Yorumlar (0)