İsrail'den 3. doz kararı

Koronavirüs aşılama sürecinde dünya genelinde ilk sırada yer alan İsrail'den yeni bir karar geldi. Yetkililer, iki doz Pfizer-BioNTech aşısı olan bağışıklığı zayıf bireylere 3. doz aşılama yapılmasına onay verdi.

DÜNYA 11.07.2021, 19:38 12.07.2021, 10:03
İsrail'den 3. doz kararı

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılama sürecini hızla yapan ülkeden dikkat çekici bir karar geldi. İsrail yönetimi, daha evvel iki doz Pfizer-BioNTech aşısı yaptıran bazı bireylerin üçüncü doz aşı olmasına onay verdi.

Bağışıklık sistemi zayıf olanlara 3. doz

Delta (Hindistan) varyantının hızla yayıldığı İsrail'de yetkililer, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere 3. doz aşı yapılmasına yeşil ışık yakıldığını duyurdu.

Delta varyantı nedeniyle son bir ay içinde tek haneli rakamlarla seyreden pozitif vaka sayısının günlük 450’lere çıktığını dile getiren İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, “Bu karar ivedilikle yürürlüğe girecek. İki doz Pfizer-BioNTech aşısı olup bağışıklığı zayıf olan bireyler 3. doz aşıyı olacak.” dedi.

Diğer kişilerde durum ne?

Yetkililer henüz halkın geriye kalan bölümünün 3. doz aşı olup olmayacağına ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Basın mensuplarına konuşan Horowitz, “An itibarıyla bu hususta net bir karara varmadık, incelemelerimizi sürdürüyoruz.” sözlerini sarf etti. 

COVID-19'a karşı aşılama sürecine ilk başlayan ülkelerden biri olan yaklaşık 10 milyon nüfuslu İsrail’de şu ana dek yaklaşık olarak 5.7 milyon kişi iki doz aşı oldu.

Yorumlar (0)