İsrail'de vaka sayısı 945'e çıktı

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tanısı konulanların sayısının 945'e yükseldiğini açıkladı.

DÜNYA 22.03.2020, 16:24
İsrail'de vaka sayısı 945'e çıktı

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 62 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandığı, toplam enfekte olan kişilerin sayısının 945'e yükseldiği duyuruldu.

İsrail Sağlık Bakanlığının açıklamasında, hastalardan 20'sinin durumunun ağır olduğu, 37 kişinin ise iyileştiği ve bir bölümünün evine gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail'de Covid-19 (yeni tip toronavirüs) tedbirleri kapsamında tüm okullar kapanmış ve eğitime ara verilmiş, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiyi aşan katılımlı toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı.

Ayrıca, eczane, market, bankalar ve benzin istasyonları dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart’tan itibaren kapatılması kararı alınmıştı.

İsrail yönetimi, yeni tip koronavirüs sebebiyle, İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların İsrail'e girişini de yasaklamıştı.

Batı Kudüs'te 20 Mart'ta 88 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirmesiyle İsrail'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) olayısıyla ilk can kaybı yaşanmıştı.

Yorumlar (0)