İsrail'de panik: Vakaların yüzde 51'i aşı olanlar

Yoğun aşılama programı sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve geçtiğimiz şubat ayından bu yana koronavirüs önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de son 3 ayın en yüksek günlük vaka sayısı görülürken, Sağlık Bakanlığı, "Yeni vakaların yüzde 51'lik kısmı aşı olanlar." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 06.07.2021, 22:20 06.07.2021, 23:03
İsrail'de panik: Vakaların yüzde 51'i aşı olanlar

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı dünyanın en başarılı aşılama kampanyalarından birini yürüten İsrail'de büyük panik yaşanıyor. 

Vakaların yüzde 42'si aşılanmış bireylerde oluşuyor

İsrail'de, ilk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı sebebi ile koronavirüs salgınında son 3 ayın en yüksek günlük vaka sayısının görüldüğü aktarıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, son 24 saat içinde 343 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Bunun İsrail'de son 3 ayın en yüksek günlük vaka sayısı olduğu kaydedildi. Bakanlık, "Yeni vakaların yüzde 51'lik kısmı aşı olanlar." açıklamasında bulundu.

Aşının Delta varyantına karşı etkinliği düştü

Yerel basında yer bulan haberde, ülkede görülen yeni vakaların yüzde 90'lık kısmının ilk olarak Hindistan'da tanımlanan Delta varyantı kaynaklı olduğu öğrenildi.

Yoğun aşılama programı sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve geçtiğimiz şubat ayından bu yana koronavirüs önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de, geçtiğimiz ay başında günlük vaka sayısı 20'nin altına kadar gerilemişti. Ülkede 6 Haziran tarihinde 216'ya kadar düşen aktif vaka sayısı, son günlerdeki yükselişle birlikte 2 bin 597'ye ulaştı.

Ülkede gerçekleştirilen bir araştırmada, ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech ilaç firmalarının ortaklaşa geliştirdiği aşının koronavirüsün Delta varyantına karşı yüzde 70 oranında etkili olduğunu ortaya koyduğu bildirilmişti.

Yorumlar (0)