İsrail'de can kaybı 20’ye yükseldi

İsrail'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20'ye, vaka sayısı 5358'e ulaştı.

DÜNYA 01.04.2020, 07:42
İsrail'de can kaybı 20’ye yükseldi

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tanısı konulan 70 ile 90 yaşlarındaki iki erkek hastanın daha hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde de söz konusu erkeklerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir süredir Tel Aviv yakınlarındaki Holon ile güneydeki Aşdod (Usdud) şehirlerindeki hastanelerde tedavi altında bulunduğu belirtildi.

İsrail'de böylece Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Vaka sayısı

İsrail Sağlık Bakanlığı açıklamasında ayrıca İsrail'de 527 kişide daha Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptandığı kaydedildi.

Böylece vaka sayısının 5358'e çıktığı belirtilen açıklamada, hastalardan 94'ünün durumunun ağır olduğu, 224 kişinin ise iyileştiği ve taburcu edildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklanmıştı.

İsrail'de ayrıca eczane, market, akaryakıt istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart'tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Tel Aviv yönetimi, koronavirüs sebebiyle İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişine yasak koymuştu.

Yorumlar (0)