İsrail Cumhurbaşkanı Davos’ta Türkiye’yi övdü

Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üzerinde iyi düşünülmüş yeni bir süreç başlattıklarını açıklayarak, "Recep Tayyip Erdoğan ile samimi ve açık konuşmalardan memnun kalıyorum” dedi.

DÜNYA 26.05.2022, 09:50 26.05.2022, 13:29
İsrail Cumhurbaşkanı Davos’ta Türkiye’yi övdü

Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) özel oturumunda konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, açıklamasının bir kısmında Türkiye-İsrail ilişkileri hakkın değerlendirme yaptı.

İlişkilerde enteresan bir süreç uygulanıyor

WEF Başkanı Borge Brende, İsrail Cumhurbaşkanı'na Türkiye’ye ziyareti ve İsrail-Türkiye ilişkileri ile ilgili soru yöneltti.

Herzog, Cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan sonra Türkiye ile ilişkiler için Erdoğan'la beraber "çok iyi düşünülmüş ve enteresan ve bir süreç" başlattıklarını vurguladı.

Türkiye-İsrail ilişkisinde yeni aşamaya geçildi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Bu oluşumun zirve kısmı ise mart ayında İstanbul ve Ankara’ya yaptığım tarihi ziyaretti. Bugün itibari ile farklı bir aşamaya geçiş yaptık. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün ve dün İsrail'e resmi ziyaretler gerçekleştirdi” dedi.

Isaac Herzog, “Mevlüt Çavuşoğlu ve İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid yaptığı görüşmede iki ülke ilişkilerini görüşerek müzakereler gerçekleştirdi” şeklinde ifade etti.

“One minute” hatırlatıldı

Türkiye-İsrail ilişkilerinin geçmiş zamanlarda "inişli-çıkışlı" olduğunu vurgulayan Herzog, bu duruma örnek olarak 29 Ocak 2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı zamanlarında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le katıldığı Davos Zirvesi'nde "one minute" (bir dakika) çıkışını hatırlattı.

Herzog, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile doğru bir şekilde ilerleyen samimi ve açık görüşmeler içerisinde bulunduğum için mutluluk duyuyorum” İfadelerine ekledi.

"Bizim asıl düşüncemiz..."

Doğu Akdeniz ülkelerinin beraberlik sağlayarak temiz su ve iklim konularını gözden geçirebileceklerini söyleyen Herzog, “Bizim asıl düşüncemiz en başta Doğu Akdeniz olmak üzere tüm Akdeniz'deki dost ve komşu ülkelerle görüşme içerisinde bulunmaktır” dedi.

Herzog konuşmasına devam ederken, “Türkiye ile yaşadığımız bu aşamayı tamamıyla ‘Juliet ve Romeo’ olarak göremeyiz. Şu anki süreci tartışılan konuların sahada test edilmesi olarak görebiliriz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)