İsrail basını yazdı: Türkiye Orta Doğu'nun 1 numaralı askeri gücü oluyor

İsrail basını Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarılı hamleleri ve üretimlerini konu alan bir haber servis etti. Haberde Bayraktar SİHA'lar başta olmak üzere, stratejik atılan adımların başarısına vurgu yapılarak Türkiye'nin Orta Doğu'daki 1 numaralı askeri güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediği kaydedildi.

DÜNYA 09.09.2020, 23:09
İsrail basını yazdı: Türkiye Orta Doğu'nun 1 numaralı askeri gücü oluyor

Türkiye'nin savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalar İsrail basınında büyük bir yankı uyandırdı.

İsrail basınında bir gazete, Türkiye'nin Orta Doğu'nun bir numaralı askeri gücü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini yazdı.

İsrail basını Türkiye'yi yazdı

Yapılan haberde Türkiye tarafından geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru ve silah teknolojilerine vurgu yapıldı. Bu yöntemle beraber Türkiye'nin savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedeflediğini kaydetti.

Türkiye'nin bölgede stratejik öneme sahip olan Katar ve Somali gibi ülkelerde de kurduğu askeri üslere dikkat çekildi.

Haberde, Türkiye'nin Çin'e ve batı ülkelerine benzer, hipersonik, minyatür ve yönlendirilmiş enerji silahları üretip savunma kabiliyetini genişletmeye yönelik hedefleri olduğuna yer verildi.

Türkiye İHA'da dünya markası haline geldi

İnsansız Hava Aracı teknolojisinde Türkiye'nin bir dünya markası haline geldiğine haberde özellikle vurgu yapıldı.

Bayraktar SİHA'ların tüm süreçteki başarısına dikkat çekilirken, Suriye, Irak ve Libya'da SİHA'ların etkili bir şekilde kullanıldığına dikkat çekildi.

Yorumlar (0)