İsrail basını yazdı: 25 senedir Tel Aviv'e çalışıyor!

İddialara göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, İsrail ile 25 senedir beraber çalışıyor.

DÜNYA 22.06.2020, 11:56 22.06.2020, 12:17
İsrail basını yazdı: 25 senedir Tel Aviv'e çalışıyor!

İsrail basını, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed hakkında yeni bir iddia ortaya attı. 

Barak Ravid isimli muhabir,  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in 25 senedir Tel Aviv ile beraber çalıştığını ileri sürdü. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile Tel Aviv birlikteliğinin, İsrail’in Batı Şeria'yı ilhak etmesine yönelik planda da sürdüğü ifade edildi. 

Hem Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etmesi konusuna destek verdiği biliniyor. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen desteğin, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed Tel Aviv ile Tel Aviv'in "gizli ittifakı" ile alakası olduğu belirtildi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump, sözde Orta Doğu barış planını birlikte duyurmuştu. 

Sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail toprağı" olarak nitelendirilmesi ve Filistin'e ait Ürdün Vadisi'nde İsrail'in egemenliğini devam ettirmesi gibi ifadelerin yer aldığı görülmüştü.

Yorumlar (0)