İsrail basını: Ordu hazırlanıyor!

İsrail'in basınında yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi sona ermeden önce İran'ı vurma ihtimaline karşı orduya 'hazırlıklı olun' talimatı verildiği iddia edildi.

DÜNYA 25.11.2020, 18:30
İsrail basını: Ordu hazırlanıyor!

İsrail hükümetinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi sona ermeden evvel Washington'un İran’ı vurma ihtimaline karşı orduya 'hazırlıklı olun' talimatı verdiğini öne sürdü.

İsrail, 20 Ocak'a kadar teyakkuzda

İsrail basınında yer alan haberde, Donald Trump'ın görev süresi dolmadan evvel İran'ın vurulması emri vereceğine ilişkin net bir istihbarat olmadığı fakat İsrailli yetkililerin 20 Ocak’a kadar geçecek sürenin 'oldukça hassas bir dönem' olduğunu dile getirdiği vurgulandı.

ABD'nin İran'ı vurma ihtimaline karşı İsrail ordusuna, Tahran'ın doğrudan ya da Suriye, Lübnan ve Gazze'deki İran'a yakın gruplar üzerinden İsrail'i hedef alabilecek saldırı girişimlerine karşılık hazırlıklı olunması talimatı verildiği iddia edildi.

İsmi henüz açıklanmayan üst düzey İsrailli bir yetkilinin, ABD'nin İran'ı vurması durumunda bunu önceden İsrail'e bildireceğini dile getirdiği fakat Tel Aviv yönetiminin tam olarak hazır olmamaktan kuşku duyduğu, bu sebeple de orduya gerekli hazırlıkları yapması emrinin verilmiş olabileceğini aktardığı ifade edildi.

Amerikan basını, Donald Trump'ın önceki hafta İran'ın nükleer tesisini vurmaktan danışmanlarının önerisi üzerine vazgeçtiğini yazmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Orta Doğu’ya 'B-52H' tipi stratejik bombardıman uçakları sevk ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)