İsrail Başbakanı, Herzog’u “olağanüstü” Türkiye temasları için kutladı 

İsrail Başbakanı Bennett, Cumhurbaşkanı Herzog’u Türkiye ile girdiği temas ve gerçekleştirilen “olağanüstü diplomatik diyalog” hakkında kutladı.  

DÜNYA 08.02.2022, 08:00 08.02.2022, 15:25
İsrail Başbakanı, Herzog’u “olağanüstü” Türkiye temasları için kutladı 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Batı Kudüs’teki ofisinde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin şu anda en önemli gündem maddelerinden olan Türkiye ile normalleşme sorulduğunda ise Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a övgü dolu sözler sarf etti. 



“Cumhurbaşkanımız olağanüstü işler yapıyor” 

“Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara ile diplomatik ilişkilerin canlandırılması ve geliştirilmesi konusunda kilit rol oynuyor. Kendisi, problemlerin çözümü konusunda olağanüstü diplomatik değere sahip. Türkiye ile adımlarımızı dikkatli şekilde atacağız. Bize göre en azından Türkiye, İran’ın büyük bir dostu değil. Bu yüzde faaliyetlerimize başlamamız ve ittifak kurmamız gerekecek. Adımlarımızı engelleyecek bir saflığa kendimizi kaptırmamalıyız.” 



Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna ziyaretinden önce bir basın toplantısı düzenlemiş ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Mart 2022 ortalarında Türkiye’ye geleceğini bildirmişti. Bu ziyarette ilişkilerin bir zemine oturtulacağı belirtilmişti. Bu olayın ardından Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog tarafından aranmış ve iyi dilekler iletilmişti. Ayrıca Herzog, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun paylaşımında bulunmuştu. Erdoğan ise kendisine sosyal medya üzerinden teşekkür mesajı yazmıştı. 

Yorumlar (0)