İsrail Başbakanı Bennett: Bağımsız Filistin'e karşıyım

İsrail Başbakanı Bennett, bağımsız Filistin devletine kesinlikle karşı olduğunu belirterek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile asla görüşmeyeceğini ifade etti. 

DÜNYA 15.09.2021, 07:48 16.09.2021, 09:16
İsrail Başbakanı Bennett: Bağımsız Filistin'e karşıyım

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, dün, bir İsrail televizyonunda canlı yayındaydı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bennett’in ve kanalın gündeminde Filistin de vardı.  

“Bağımsız Filistin devleti berbat bir hata” 

Bağımsız Filistin devletinin kurulmasının “berbat bir hata” olacağını ifade eden Bennett, “Filistin devletine karşıyım. Mahmud Abbas ile asla görüşmeyeceğim.” şeklinde konuştu. 



Filistin, tazminat talep etmişti 

İsrail’in Filistin yönetimine ve vatandaşlarına işlediği savaş suçları sebebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikayet edildiğini ve Filistinli tutuklular ve şehit yakınları için de İsrail’den ödeme talep edildiğini aktaran İsrail basını karşısında Bennett, kesin dille, Abbas ile hiçbir şekilde görüşmeyeceklerini dile getirdi. 

“Kudüs, İsrail başkentidir” 

Bir İsrail gazetesine daha önce açıklamalarda bulunan Bennett, Kudüs için “Tamamı İsrail’in başkentidir” ifadelerini kullanmış ve ABD’nin, Kudüs’te açacağı ve Filistinlilere hizmet edecek konsolosluğa karşı olduğunu belirtmişti. 

Filistinliler, 1967 tarihinde sahip oldukları sınırlara göre başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurmak isteseler de İsrail yönetimi bu talebe kesin bir dille karşı çıkıyor. 

Yorumlar (0)