İsrail BAE'ye F-35 mi sattıracak?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, normalleşme anlaşmasının ardından ABD'nin BAE'ye F-35 satmasını destekleyeceği iddialarını kabul etmedi.

DÜNYA 18.08.2020, 14:11
İsrail BAE'ye F-35 mi sattıracak?

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasının ardından ABD'nin BAE'ye F-35 satmasına İsrail yönetiminin destek vereceğine dair haberler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından reddedildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başından bu tarafa, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında yapılan normalleşme anlaşması öncesi de dâhil, Arap ülkelerine ve Orta Doğu'daki tüm ülkelere F-35 ve diğer gelişmiş silahların satışını kabul etmediğini bildirdi.

BAE ile anlaşmada "vetonun kaldırılması" yok!

Açıklamada ayrıca Abu Dabi (BAE) ile Tel Aviv (İsrail) arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için sağlanan anlaşmada, Amerika Birleşik Devletleri'nin F-35 ve diğer gelişmiş silahları Birleşik Arap Emirlikleri'ne satışına karşı konulan vetonun kaldırılması maddesinin yer almadığı vurgulandı.

Yedioth Ahronoth'un iddiası!

İsrail'in önemli gazetelerinden Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail ile BAE arasında ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasından sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 ve gelişmiş insansız hava aracı (İHA) satışının önünün açıldığı haberini geçmişti.

Yorumlar (0)