İsrail askerlerinin vurduğu çocuk şehit oldu

Bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösteride İsrail askerlerinin gerçek mermiyle vurduğu 15 yaşındaki Filistinli çocuk şehit oldu.

DÜNYA 11.03.2020, 14:14
İsrail askerlerinin vurduğu çocuk şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nablus şehrine bağlı Beyta beldesi yakınlarındaki protesto gösterisi sırasında İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle başından vurulan 15 yaşındaki Muhammed Abdulkerim Hamayil kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Filistinli bir gurup bu sabah Beyta beldesi yakınlarındaki El-Urme Tepesi'nde yasa dışı Yahudi yerleşim birimi faaliyetini protesto etmek için gösteri düzenlemişti.

İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle saldırması üzerine aralarında 15 yaşındaki Muhammed Abdulkerim Hamayil'in de bulunduğu 17 Filistinli yaralanmış, çok sayıda Filistinli ise atılan yoğun gazdan etkilenerek hastanelere kaldırılmıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi dün Yahudi yerleşim birimi inşasını önlemek için Urme Tepesi'nde bugün için eylem çağrısı yapmıştı.

Yorumlar (0)