İsrail askerlerinden Filistinli protestoculara müdahale: Yaralılar var!

İsrail askerlerinin Gazze ve Kudüs’ü işgalini protesto etmek isteyen Filistinliler, İsrail polisinin sert müdahalesiyle karşılaştı. 

DÜNYA 11.05.2021, 10:46 11.05.2021, 11:22
İsrail askerlerinden Filistinli protestoculara müdahale: Yaralılar var!

Filistinli siviller, Batı Şeria’nın pek çok noktasında işgalci İsrail polisine karşı mücadele etmeye devam ediyor. Çoğunluğu gençlerden oluşan Filistinli siviller, tüfekleri ve gaz bombaları bulunan İsrail polisine karşı yalnızca taş ile kendilerini korumaya çalışıyor.



Kudüs Mescid-i Aksa’da eda edilen namazlar sırasında İsrail polislerinin saldırısına uğrayan Filistinliler, bunun karşılığını vermek için çabalıyor. İsrail’in Gazze ve Kudüs’teki saldırılarını protesto eden genç sivillerin gösterisinde İsrail güçleri yine müdahalede gecikmedi.



İsrail’den sert müdahale



İsrail polisi, protesto için meydanlara toplanan gençlere sert müdahalelerde bulundu. Polis, Filistinlilere karşı tüfek, gaz bombası ve ses bombası ile karşılık verdi. İsrailli milletvekillerinin “Plastik mermi yerine gerçek mermi kullanılsın.” önerisinin ise henüz uygulanmaya başlanmadığı görüldü.



Netanyahu, dün İsrail meclisinde yaptığı konuşma esnasında “Aşırılığa ve sukutu bozmaya izin vermeyeceğiz.” ifadesini kullanmıştı. İsrail polisinin ise sessizliği ve bölgedeki hakimiyetlerini tekrar sağlamak amacıyla sert müdahalelerde bulundukları görüldü. 



Yorumlar (0)