İsrail askerleri, Filistinli çocuğu öldürdü 

İsrail güçleri tarafından Barı Şeria’da bir Filistinli çocuğun öldürülmesi sonrası açıklamalarda bulunan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, olayı ‘terör eylemi’ olarak yorumladı. 

DÜNYA 28.05.2022, 09:46 29.05.2022, 09:18
İsrail askerleri, Filistinli çocuğu öldürdü 

Batı Şeria’da gerçekleştirilen gösterilerde orantısız güç kullanan İsrail askerleri, bir Filistinli çocuğu hedef alarak öldürdü. Filistinliler ve İsrail ordusu arasındaki çatışmalarda en 20 Filistinli de yaralandı. 

Yasa dışı Yahudi yerleşim noktalarına tepki için gösteri düzenlendi

Batı Şeria’nın yasa dışı bir şekilde Yahudi yerleşim noktalarına dönüştürülmesine tepki amacıyla gerçekleştirilen gösteri sonrası açıklamalarda bulunan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistinlilere yönelik bu tarz bir tutumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. 

“İsrail askerleri, vücutların üst kısımlarını hedef alıyor”

İsrail ordusunun, Filistinlileri öldürmek istediğini dile getiren Başbakan Iştiyye, “İsrail askerleri, halkımızı öldürmek amacıyla gösterilere müdahale etmeye devam ediyor. Ne yazık ki Batı Şeria’da 1 çocuğumuzu kaybettik. İsrail askerleri, vücutların üst kısımlarını hedef alıyor. Çocuk bile olsa karşısındaki Filistinliyi bu şekilde hedef almayı sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı. 

“Bu saldırı apaçık bir terör eylemidir”

Gösteriler esnasında hayatını kaybeden çocuğun kimlik bilgilerini de paylaşan Başbakan Iştiyye, “Öldürülen çocuğumuzun adı Zeyd Muhammed Said Ganim. Henüz 15 yaşındaydı ve hayatının başındaydı. Bu saldırı apaçık bir terör eylemidir. Filistin’de işlenen bu suçların cezasız kalmaması adına her türlü uluslararası girişimi yapacağız. Bu coğrafyadaki adaletsiz son bulması adına uluslararası kararların bir an önce aktif hale getirilmesi lazım. Filistinlere karşı yapılan zulüm, yapanlar yanına kar kalamaz” şeklinde konuştu. 

“Gösteriler esnasında yaşanan çatışmaların ve olayların sorumlusu İsrail hükümetidir”

Olayın ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “Gösteriler esnasında İsrail askerlerinin tutumları, uluslararası alanda hem siyasi hem de askeri açıdan büyük bir infaz suçudur. Bu, İsrail askerlerinin ilk suçu da değildir. Bu tarz trajedilerin son bulması adına uluslararası karar mercilerini bir an önce devreye girmeye davet ediyoruz. Gösteriler esnasında yaşanan çatışmaların ve olayların sorumlusu İsrail hükümetidir” ifadelerine yer verildi. 

15 yaşındaki Filistinlinin ölüm haberini Sağlık Bakanlığı duyurdu

Filistin Sağlık Bakanlığı ise 15 yaşındaki genç Filistinlinin ölüm haberini paylaşarak, “Beytullahim şehrine bağlı El-Haddar beldesinde, İsrail ordusunun saldırısı sonucu boynundan ve sırtından vurulan 15 yaşındaki Zeyd Muhammed Said Ganim, kaldırıldığı hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı” denildi. 

Yorumlar (0)