İsrail askerleri birbirlerine ateş açtı

İsrail askerleri, gece saatlerinde Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi yakınlarındaki bir üsse açılan 'dost ateşi' neticesinde 2 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DÜNYA 13.01.2022, 23:39 14.01.2022, 09:35
İsrail askerleri birbirlerine ateş açtı

Ordu tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Bu gece saatlerinde Ürdün Vadisi'ndeki bir kampın yakınlarında gerçekleştirilen nöbet faaliyetleri esnasında, dost ateşi neticesinde 2 İsrailli subay yaşamını yitirdi." denildi. 

Açıklamada, 'hatalı teşhis' sebebiyle askerlerin birbirlerine ateş ettikleri belirtilirken, subayların ailelerine olayın haber verildiği ve olaya ilişkin tahkikat başlatıldığı belirtildi.

"Vahim bir olay"

Kimliğini belirtilmeyen üst düzey bir subay, ülke basınına yaptığı açıklamada, can veren 2 subayın 'ordudaki seçkin komando birliklerinin komutasından' olduğunu dile getirdi.

Olayın çok vahim bir şekilde meydana geldiğine işaret eden İsrailli subay, şöyle konuştu:

"Korkunç olay, Ürdün Vadisi'nde bulunan Nebi Musa Üssü'nde gerçekleştirilen tatbikatın akabinde meydana geliyor. Bahse konu 2 subay, askeri üssün etrafında devriye gezmeye çıkıyor, bu esnada bir kişiden kuşkulanıyorlar ve onu gözaltına almaya çabalıyorlar. Gözaltı faaliyeti havaya ateş açılmasıyla birlikte son buluyor. Ancak (şüphelendikleri asker) bu asker kendisine ateş açıldığını düşündüğünden dolayı 2 subayı art arda vurarak öldürüyor."

Yorumlar (0)