İsrail askerleri, 15 Filistinlinin yaşadığı evi yıktı

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde bir Filistinliye ait iki ev, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından yerle bir edildi.

DÜNYA 20.11.2019, 18:11
İsrail askerleri, 15 Filistinlinin yaşadığı evi yıktı

Edinilen bilgiye göre, Ramallah’ın Şakba beldesinde Mahmud Abdulcabbar'a ait 15 Filistinlinin oturduğu iki ev İsrail askerlerince yıkıldı.

İsrail makamlarının beldeyi "C bölgesi" olarak değerlendirdiği ve İsrail askerlerinin iki evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığı belirtildi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli bahanelerle yerle bir ediyor.

Yerel kaynaklar, sadece 2018 yılında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde yapıldığı gerekçesiyle İsrail tarafından yıkıldığını aktarıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" uyarınca işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine bölünmüştü.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e terkedilmişti.

Yorumlar (0)