İsrail, 13 yaşındaki Filistinli çocuğa hapis cezası verdi

İsrail mahkemesi tarafından Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlamakla suçlanan 13 yaşındaki bir Filistinli çocuğa bir aylık hapis cezası verildi.

DÜNYA 10.06.2021, 08:27 11.06.2021, 09:54
İsrail, 13 yaşındaki Filistinli çocuğa hapis cezası verdi

İsrail askeri mahkemesi tarafından 13 yaşındaki Filistinli Sened Muhammed Mukbil için bir aylık hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Filistin Esirler Cemiyeti’nden konuya dair yapılan yazılı açıklamada, işgal altında olan Batı Şeria’daki İsrail askeri mahkemesi tarafından 13 yaşında olan Filistin vatandaşı Sened Muhammed Mukbil’e verilen cezaya ilişkin bilgi paylaşıldı.

1 ay hapis cezası verildi

Yapılmış olan bilgi paylaşımında, Batı Şeria’daki askeri mahkeme tarafından Mukbil’e 31 gün hapis ve 2 bin Şekel para cezası verilmesine hükmettiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş atmakla suçlanıyordu

Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Sarahne’ye göre İsrail makamlarınca, Mukbil, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlamakla suçlanıyordu.

Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre İsrail’in hapishanelerinde 39 tanesi kadın, 180’i çocuk ve 500’ü idari tutuklu olacak şekilde toplamda 4 bin 650 Filistinli bulunuyor.

Yorumlar (0)