İspanya’da doktorların eylemi bitmiyor

Kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle sokağa inen İspanyol doktorlar, son 1 yıl içindeki 15’inci eylemlerine imza attılar.

DÜNYA 06.04.2021, 17:52 07.04.2021, 11:36
İspanya’da doktorların eylemi bitmiyor

Bu defa Madrid özerk yönetimi sağlık bakanlığı binası önünde bir araya gelerek protesto gösterilerinde bulunan doktorlar, hastanelerde yaşanan personel eksikliği, aşırı yorgunluk, salgın ve düşük ücretlerden dert yakınıyor.

Önlüklerini çıkardılar

Sağlık Bakanlığı yetkililerini protesto etmek amacıyla önlüklerini çıkaran doktorlar, çalınan müzikler eşliğinde önlüklerini bakanlık binası önüne bıraktılar.

İspanya yöneticilerinin kendilerini unuttuğunu dile getiren aile hekimi Maria Justicia Lopez, siyasetçilerin kendilerini sürekli oyaladıklarını ve kendi kaderlerine terk edildiklerini söyledi. Her konuda bir çok eksikliklerinin olduğunu kaydeden Lopez, doktorların artık tamamen tükenme noktasına geldiği uyarısında bulundu.

“Eylemden başka seçeneğimiz yok”

Yetkililere seslerini duyurabilmek için eylemden başka bir seçeneklerinin olmadığını vurgulayan Lopez, ülkede yeni doktor alımlarının yapılmadığını, çok sayıda doktorun salgın nedeniyle hastalanıp öldüğünü söyledi.

Parlamento seçimlerine kadar her hafta eylem yapmaya devam edeceklerini, seslerinin duyulmaması halinde ise greve gideceklerini belirterek, “Birkaç dakikada bir doktor ve hastalarımız hayatını kaybediyor. Şuan da yaklaşık 1500 doktor eksiğimiz var. Bir doktor günde en az 80 hastaya bakmak durumunda kalıyor. Bu durum artık sürdürülebilir olmaktan çıktı” dedi.

İspanya’da şuana dek koronavirüs nedeniyle 75 bin 783 insan yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)