İspanya özerk bölgeler için de kısıtlamalarını genişletti

Koronavirüsten vaka sayılarının artış gösterdiği İspanya'da alınan kısıtlamalar özerk bölgeler için de genişletildi. Ülkede ikinci dalganın etkisinin olumsuz etkiler oluşturmasından endişe ediliyor.

DÜNYA 05.11.2020, 00:04
İspanya özerk bölgeler için de kısıtlamalarını genişletti

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından ülkedeki kimi özerk yönetimlerde geçmişten gelen eksik bilgiler de eklendi ve koronavirüs verileri güncellendi.
Buna göre dün 1 milyon 259 bin 366 olarak duyurulan enfekte sayısı bugün 25 bin 42 artış göstererek 1 milyon 284 bin 408 olarak ölçüldü. Fakat yeni vaka sayısının son 1 günde 19 bin 937 artış gösterdiği ifade edildi.

Bununla birilket virüsten kaynaklı can kayıplarında dün paylaşılan toplam sayının bugün bin 623 artış gösterdiği görülse de son 1 gündeki artışın 297 olduğu kaydedildi.
Bakanlık tarafından son 1 hafta içinde 888 kişinin salgın dolayısıyla yaşamını yitirdiği, toplamdaki sayının ise 38 bin 118'e çıktığı bilgisi paylaşıldı.

İspanya'da son durum

Bununla birlikte koronavirüste yüksek vaka artışları sebebiyle 25 Ekim'de OHAL ilan edilmişti. Alınan önlemlerde de bölge bazlı genişletilme yapıldı.

Mevcut durumla ülkedeki 17 özerk bölgeden 12'sinde bütün bölgeyi kapsayacak düzeyde giriş ve çıkışlar yasaklanırken, diğer bölgelerde ise serbest dolaşım uygulamaları kısmi olarak uygulanıyor.

Ülke genelinde saat 23.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağıyla en çok 6 kişiye toplanma izninin verilmesi tedbirlerinin de uygulanması sürdürülüyor.
Ülkenin Sağlık Bakanı Salvador İlla, mevcut uygulamaların etkisini görebilmek amacıyla 2-3 hatfa daha bekleyeceklerini ve gerekirse sonra daha da sert tedbirlerin alınabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)